Menu

De omgeving

Purmerend

Het centrum van Purmerend, is lopend te bereiken via de Melkwegbrug. Het kent pleinen en gebouwen die de rijke historie van de stad laten zien: de Kaasmarkt, de Koemarkt en verschillende monumentale panden. Het is een compact en overzichtelijk gebied dat de mogelijkheid biedt om er gezellig te winkelen en uit te gaan, maar tegelijkertijd direct verbonden is met het landschap er om heen. De stad is omgeven door schilderachtige polders, zoals de Purmer, de Wormer en het Unesco Werelderfgoed de Beemster.

Purmerend is in de laatste decennia uitgegroeid tot een stad met ongeveer 80.000 inwoners. Een stad met unieke en opvallende voorzieningen zoals het Leeghwaterbad en het moderne Pop- en Cultuurpodium P3. Daarnaast beschikt Purmerend over een professioneel theater en een prachtig museum: Theater de Purmaryn met een brede programmering en Het Purmerend Museum, gevestigd in het oude stadhuis. In de stad worden verschillende evenementen georganiseerd zoals Reuring, in de maand juni, de jaarlijkse themamarkt en de ‘Poortersfeesten’.

Kortom, er is veel te doen en te beleven in Purmerend.

Weidevenne

Weidevenne is eigenlijk een dorp op zich. U vindt hier alles in de buurt: scholen, winkels, parken, restaurants, supermarkten, crèches en u kunt er sporten. U kunt hier comfortabel wonen en genieten van alle voorzieningen op loopafstand. Weidevenne bestaat uit allemaal buurten met een eigen karakter. Veel mensen hebben vertrouwen in deze nieuwe wijk en gekocht. Het heeft een eigen winkelcentrum waar onder andere supermarkt, bakker en slagen zijn gevestigd, daarnaast is er wekelijks een gezellige markt. Weidevenne heeft een eigen treinstation met verbindingen naar Hoorn, Haarlem, Amsterdam, Zaandam en Schiphol. Het busstation Tramplein is dichtbij en via een loopbrug te benaderen. Er zijn veel en goede busverbindingen naar de regio zoals Alkmaar en via de busbaan ben je binnen 20 minuten in Amsterdam. In de omgeving van Weidevenne zijn uitstekende recreatie mogelijkheden, zoals een 45-holes golfbaan en diverse natuurgebieden waar je uitgebreid kunt fietsen, wandelen en varen.

Kwadrant Europa

In dit deel van de Weidevenne woon je ruim en royaal tussen de bomen en het groen waardoor de sfeer in de buurt iets dorps en landelijks krijgt. Er wordt een mooie hof met weelderig groen en een park ontwikkeld waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten om te spelen, bij te praten of om het buurtfeest te vieren. Zo'n groene omgeving maakt het landelijk met een gezellige sfeer. Hier heb je echt de rust en ruimte om te wonen.

Kwadrant Europa is zo opgezet dat de straten overzichtelijk zijn met veilige fiets- en wandelroutes. De verspringende dakkappen en gevels geven de wijk een moderne uitstraling.