Menu

Feestelijke ‘eerste paal’ voor Weidevenne

Feestelijke ‘eerste paal’ voor start bouw 41 appartementen Weidevenne te Purmerend, ontwikkeld door Statenprojekt Development.

Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder Krieger op woensdag 7 juni 2017 het startschot voor de bouw van 41 luxe appartementen van het project Weidevenne te Purmerend. De wethouder toonde zich verheugd over het enorme succes van het nieuwbouwproject waar twee exclusieve appartementengebouwen ‘La Vienne’ en ‘La Mayenne’ worden gerealiseerd.

Dat 39 appartementen van de 41 appartementen binnen het plan al verkocht zijn, voordat de eerste paal in de grond gaat, is bijzonder. Maar dat is niet het enige dat de nieuwe woonbuurt aan het Noord-Hollands kanaal uniek maakt. Zowel ‘La Vienne’ als ‘ La Mayenne’ vormt de absolute top in appartementen in Purmerend. Kenmerkend is de ruimtelijke opzet qua ligging en bouw, en het exclusieve, stijlvolle karakter van de indeling van de luxe appartementen.

Wethouder Krieger: “Indrukwekkend om te zien hoe deze buurt tot leven komt. Het is duidelijk dat er behoefte is aan nieuwbouwprojecten als deze: op een gunstige locatie, voor een gunstige prijs. Een aanwinst voor onze gehele gemeente!”

Ontwerp ‘La Vienne’ en ‘La Mayenne’

De stedenbouwkundige wens om solitaire objecten in het groen te maken is door AAARCHITECTEN vertaald in twee nadrukkelijk verschillende gebouwen, die elk een eigen identiteit hebben. Het contrast tussen beide gebouwen is op meerdere schaalniveaus uitgewerkt in het programma, de architectuur, sfeer, kleur, en de detaillering van de beide gebouwen. De esthetische tegenstellingen komen tevens in de materialisering en textuur van de gevels tot uitdrukking. De beide gebouwen zijn verschillend in hoogte, zodat er ritmisch wordt afgewisseld tussen hoge en lage appartementengebouwen langs het Noord-Hollands kanaal. 

Realisatie appartementengebouwen

De appartementengebouwen worden gebouwd door Bolton Bouw uit Woerden.  Beide complexen worden met hoogwaardige materialen en luxe uitgevoerd. Bolton Bouw is bekend met het bouwen van woningen en appartementen die een grote mate van flexibiliteit kennen.

De flexibiliteit die wordt geboden door het scheiden van het casco en de inbouw maakt de woningen makkelijk aanpasbaar in de toekomst. Door het bundelen van de techniek in het hart van de beide gebouwen wordt het gebouw gebonden energieverbruik sterk verminderd en tegelijkertijd de mogelijkheid gecreëerd van optimale daglichttoetreding en uitzicht.

Een uniek geheel op een schitterende locatie!